torsdag 30. september 2010

Bruktbutikk og rydding.

Dagen oppsummert i en enkel setning der. Var en tur i en lokal bruktbutikk. Kjøpte noen bøker og ei lita osteklokke. For meg ser det mer ut som ei smørklokke, så vi kommer nok til å bruke den til det. Bøkene var fra Andre verdenskrig(blandt anna "Ni Liv") og "Kristin Lavransdatter". Alle til 20 og 25 kr stk. Bilder har jeg ikke tatt, får se om det dukker opp senere.
I morgen skal vi ha vårt aller første middagsselskap etter hjemflyttingen. Gleder meg. Vi skal servere FåriKål. I dag er Fårikålens festdag, men vi feirer den i morgen. ;) Gleder meg til å pynte opp et høstbord. Tenkte bruke litt løv, orange Gerbera og kanskje noen epler fra hagen.


Nå får jeg vel finne senga, skal jeg rekke alt i morgen.

Føler at høsten har kommet.

Var ute i morgentimene i dag og tok disse bildene. De skriker HØST!!
Elsker det når tåka ligger slik, for så å sprekke opp til tidenes blåeste himmel. Syns alltid at lufta er mye klarere på høsten. Liker fargene og stemningen om høsten mye bedre enn de andre årstidene.

onsdag 29. september 2010

Flyttetid...

Dagene går med til å flytte ting på plass i stua. Men jeg koser meg med det. Sitter å tusler og setter inn igjen i skapene det som hører hjemme der, og noe blir pakka bort.

Noe som ikke blir pakka bort er serviset etter pappa. Han vant dette på en basar da han var 11 år(ca 1963). Det er et Figgjo servise. Nydelig.
Legger også inn en liten sniktitt av stua. Hvis dere ser etter så ligger det skruer og skrutrekker i vinduskarmen, så her er ikke ting klart enda nei. hihi

Sånn så spisestua ut i går da jeg rydda vekk servisene våre Sliten jente. Bildet ble tatt på søndag. Hun skulle egentlig sove, men det var for spennende. Pappan monterte bokhylle og mamma styra rundt.
Men jeg får vel tilbake til rydding og stæsjing.

Give Away hos Vintage

Her er det en flott giveaway. Nydelig teppe. Jeg har meldt meg på bland maaange andre!!
Håper JEG vinner.



tirsdag 28. september 2010

Mandag, hverdag og Pletter i luften...

begynner ting å gå seg til her. Gleder meg så voldsomt til alt er på plass i stua. Spørs om jeg må begynne å kjøpe Lotto heretter, for nå vil jeg ha nytt kjøkken og gitt. ;)

Her et lite sniktitt på den en av de fine, nye stolene. Lampa er kun midlertidig til jeg finner en jeg virkelig liker. Må ha en god lese-heklelampe der.



I dag stod gardinvask og stryk på timeplanen. Jeg kjøpte nye fine, kremfargede gardiner på Kid tidlig i sommer. Etter vask rusta halvparten av maljene, noen datt av og gardinene krøp 10-15 cm. Jeg fulgte selvsagt vaskeanvisningen. Ringte til Kid og spurte dem hva de mente. Fikk beskjed om å komme med gardinene. Der fikk jeg bytte alle i en annen type. De hadde hatt mange klager på akkurat de jeg kjøpte. Og siden jeg har forelsket meg i grått, ble det grå gardiner. Nydelige er de. Lettstelte og, for det er bare å vaske og henge opp!!

Når jeg var en tur ute stakk jeg innom en blomsterbutikk. Der ble det med mine aller første Pletter i luften med hjem. Og en anna grønnplante jeg ikke husker hva het, men fin var den.






Fordi oppvaskmiddeldunken min er ødelagt gikk jeg også innom Europris og kjøpte en glasskrukke til det formålet. Kjenner meg noget påvirket av blogglandia her ja.


Men nå er det vel natta!










søndag 26. september 2010

Søndag....flyttedag

Jeg er hjemme!! Endelig..


Etter 5 mnd med å bo hos min kjære svigerfar skal jeg nå få sove i min egen seng!!


Dagen i dag har gått med til småplukk. Litt mer montering, bæring og bretting av tøy fra svigers hus og hjem. Men nå er vi i hus igjen. Riktignok mangler det ene og det andre, men såpa mi, klærne mine og dyna mi er her hjemme.


sniktitter jeg i diverse blogger, etter ideer til pønt. Gleder meg til å fylle huset med alskens fine ting. Fant et fiint hvitt sinkfat og et grått sink fuglehus på Kremmerhuset i går. I tillegg til et søtt skilt til snuppas rom. Nå blir el det ferdig snart ooog.


Men nå roper dusjen og senga. Så da får en vel høre. De har sikkert savna meg de også!!


lørdag 25. september 2010

Lørdag.... Vaskedag

På torsdag hadde jeg noen gode hjelpere som kom og vaska ned hele stua for meg. Og i dag var vaskedama vår hos oss, og tok de rommene som var rydda klare. Det lukter nå godt og rent i hele huset, og vi kan ferdes der i sokkelesten for første gang på 5 mnd!!
I går var jeg og min kjære på IKEA, mens snuppa fikk være på overnatting hos sine fettere. Det ble kontoen tømt og mange fine, nye møbler blei med oss hjem. Vi jobbet hardt i går kveld(og natt) så to Ektorp lenestoler, to Ektorp Bromma(alle i Svanby Grå), et Hemnes bord, en Hemnes bokhylle og noen planter kom på plass. Alle Hemnes møblene er i hvitt. Det skal i tillegg monteres tre Hemnes bokhyller, to Hemnes bord, en Hemnes vegghylle og en Hemnes bred tvbenk. Dette sitter min kjære med nå.
Snuppa er hjemme igjen etter bollebaking og kos hos tante og onkel og de kuuleste fetterne. Bollene var kjempegode, hun fikk jo med seg noen hjem til mamma og pappa og. ;)

I morgen kommer resten av møblene våre hjem igjen etter en "ferie" borte. Så vi håper at i morgen natt sover vi hjemme igjen!!


onsdag 22. september 2010

Onsdag og nesten ferdig..

Mannen har i dag tent i den nye peisen for første gang!! Den brant sååå fint inni der. Jeg kan ikke vente til vi skal flytte hjem og nyte peisen på sene høstkvelder.

Nå er det bare litt finish, strøm og nedvasking av hele huset før vi kan bo hjemme igjen. Og da når vi har kommet oss på plass så vil det komme noen bilder av nystua... Og kanskje noen fra gangen, for der har jeg malt Leksvik entremøblene i hvitt.

Nå intaes svigers sofa før det blir sengetid om ikke lenge.

torsdag 16. september 2010

Høsten kommer...

.. snikendes..

Bor fortsatt ikke hjemme. Ja vi pusser opp og det tar mye lengre tid enn vi trodde. Bilder av den snart ferdige, flunkende nye stua kommer veldig så snart!!!

Sommeren har vært fin. Høsten til nå likedan. Bare litt lei av å ikke kunne bo i mitt eget hjem. Men det skal det straks bli en endring på. Vi har fantastiske venner og familie som skal komme og hjelpe oss litt med siste innspurten nå. Så kommer bilder av ny stue, ny fasade( det tar litt tid til da) og den nye fine trappa mi!!